Lamsbout met koffierub en gratinpaprika’s
20 min bereidingstijd - Marineren: 4 uur
30 min op de BBQ
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Dep het vlees droog met keukenpapier. Maal in een keukenmachine of hakmolen de koffiebonen met het paprikapoeder, de rozemarijnnaaldjes, de knoflook en het zeezout tot een fijne rub.
- Wrijf de lamsbout in met de koffierub en laat afgedekt in de koelkast 4 uur marineren.
- Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Zet in elke paprika een gratin.
- Verhit de barbecue of verwarm de oven voor tot 200 ºC. Besprenkel de lamsbout met de olijfolie. Rooster het vlees op de barbecue of in de oven in 30 minuten rondom bruin en van binnen rosé of nét gaar.
- Zet ook de paprika’s op de barbecue of in de oven en rooster ze eveneens in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de lamsbout afgedekt 5 minuten rusten. Strooi de rucola op een schaal en zet de paprika’s erop. Serveer met de lamsbout.
Door het been uit de lamsbout te snijden, vouwt het vlees zich als een vlinder open. Een gevlinderde lamsbout heeft een minder lange bereidingstijd en is daarmee ideaal op de barbecue. Wrijf het vlees in met een rub voor een stoere smaak.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 765 kcal
- 55 g vet waarvan 26 g verzadigd
- 20 g koolhydraten
- 45 g eiwit
- 5 g vezels
- 2,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen